24 Mayıs 2012 Perşembe 15:19
RSS
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Bu sevdam hiç bitmeyecek'
12 Şubat 2012 Pazar - 00:12:03
Atçılığımız her yıl güçlenerek yeni bir sezona giriyor.

Atlarla ilk kez tanıştığında henüz çok küçüktü. Kim bilebilirdi ki düşe kalka bindiği atıyla yaşadığı tarifsiz mutluluk onun hayatının vazgeçilmez bir parçası olacak... “-Atlara olan ilgim çocukluk yıllarımda başladı ancak bir gün at alıp yarıştıracağım aklımda yoktu, dersem doğru olur” diyen genç at sahiplerimizden aynı zamanda iş adamı Talip Öztürk ile başarıya uzanan yaşam öyküsünün kapısını araladık. Çalışma azmi ve disiplininden ödün vermeden meslek hayatında yükselen çizgisiyle adından bahsettiren konuğumuz dobra dobra yaptığı açıklamalarda bakın yarış camiasıyla hangi detayları nasıl paylaştı...

• Ahmet Tuğ: Bu röportaj ile Yarış Dünyası okurlarının sizi daha yakından tanımaları için kendinizden bahseder misiniz?

• Talip Öztürk (At Sahibi): 1 Mart 1972 yılında Samsun’un Çarşamba İlçesi’nin Ayvacık Köyü’nde doğdum. Şu anda bekar ve bir çocuk babasıyım. Lise mezunuyum. Çocukluğum çalışmakla geçti. İş hayatım İstanbul Topkapı Otogarı’nda kafeterya işletmeciliği yaparak başladı. Daha sonra Topkapı Otogarı’nda karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün içerisinde acente ve otobüs işletmeciliği dahil pek çok işle uğraştım. Türkiye’nin önde gelen en büyük otobüs filosuna sahip olan Metro Turizm Yatırımlar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptım. Ayrıca Esenler İstanbul Otogarı’nın işletmeciliğini yapan İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş ve karayolu ile Uluslararası ve Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektörünün 33 yıllık sivil toplum kuruluşu olan TOPED ayrıca UADOT’ın Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttüm. Kocaeli Spor’da bir süre 2. Başkanlık görevini sürdürdüm. 2003 yılında Samsun Spor Kulubü’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve As Başkanlık yaptım. 2005 yılında Türkiye Hentbol Federasyon Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptım.

• Ahmet Tuğ: Gördüğümüz kadarıyla oldukça çalışkan bir yapınız var ve işinizi seviyorsunuz. Peki atlarla nasıl tanıştınız?

• Talip Öztürk (At Sahibi): Çocukluk yıllarım rahmetli babam İsmail Öztürk’ün yanında Ayvacık Köyü’nde geçti. Köyde atımız vardı. Düşe kalka ata binerdik. Atlara olan ilgim çocukluk yıllarımda başladı ancak bir gün at alıp yarıştıracağım aklımda yoktu, dersem doğru olur. Rahmetli At Sahibi Ahmet Cemil Eken benim kadim dostlarımdan birisidir. Benim atçı olmam için büyük bir teşrif içerisindeydi. Bundan 8 yıl önce SINYOR isimli bir İngiliz safkanını bana aldırdı. Daha sonra YAZ DOSTUM’u alarak bugünlere geldik.

• Ahmet Tuğ: Türk atçılığının içerisinde hatırı sayılır bir süredir bulunuyorsunuz. Atçılığımızın dünü ve bugününü Yarış Dünyası okurları için kıyaslar mısınız?

• Talip Öztürk (At Sahibi): Bu meslekte henüz yolun başındayım. Türk atçılığı ile ilgili yorum yapmak şu an benim açımdan erken. Edindiğim bilgiler ve kısa zamanda gözlemlediğim kadarıyla atçılığımız her yıl güçlenerek yeni bir sezona giriyor. Atlarımızın Avrupa düzeyine ulaşması için yeni aygırlar getirildi. TJK yönetimleri büyük çaba sarf ediyor. Umur Tamer, Yasin Kadri Ekinci, Behçet Homurlu ve Ömer Faruk Girgin Başkanların gayretleri ve çalışmaları takdire şayan. Son dönemlerdeki Başkanlarımızın gayretleri kadar yönetime seçilen yönetim kurulu üyeleri de yapılan hizmetlere büyük katkı sağlamışlardır. Atçılığımız bugün uluslararası arenada yerini almış, diyebilirim. Çalışanların emeğine saygılıyım.

• Ahmet Tuğ: Son yıllarda atçılarımız çiftliklerini kapatıp elindeki ekürilerini satıp yarış sahalarından birer birer çekiliyorlar. Ancak siz son yıllarda Türk atçılığına önemli yatırımlar yaptınız. Bu konuyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

• Talip Öztürk (At Sahibi): Hiçbir at sahibinin yarış sahasından ayrılmasını asla istemem. Onlar bu sahanın mozaikleridir. Bu durum tabiiki beni de üzüyor. Ama hayat devam ediyor. TYAYSD her yıl çeşitli tarihlerde tay satışları düzenliyor. Haralarımız açık artırma usulüyle yeni tayları satışlara sunuyorlar. Bu satışlar ile birlikte yeni at sahipleri de aramıza katılıyor. Ben de atları seven birisiyim. Çiftlik kurmayı şimdilik düşünmüyorum. Yapılan satışlardan yeni taylar alarak ekürimi güçlendirmeye çalışıyorum. Öyle sanıyorum ki atlara olan bu sevdam hiç bitmeyecek. Tüm atlarımızın ayakları düz bassın.

• Ahmet Tuğ: 2012 yılı hedefl eriniz nelerdir?

• Talip Öztürk (At Sahibi): Bilindiği gibi her yıl ekürime yeni taylar alarak bir yıl önceki başarıyı aşıp yeni başarılar yakalamak içerisindeyim. Her at sahibinin olduğu gibi benim de en büyük hedefi m Gazi Koşusu kazanmaktır.

• Ahmet Tuğ: Bildiğim kadarıyla uzun yıllardır Bahattin Dağ ile birlikte çalışıyorsunuz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

• Talip Öztürk (At Sahibi): Başarının en büyük etkeni iyi bir kadrodur. Antrenörüm Bahattin Dağ, kendini her yıl yeniliyor. İşini seven birisidir. Hayatım boyunca çalışan insanı çok severim. Ahırımda Ethem Şengel var. O olunca kafam her zaman rahat. Güvendiğim ve sevdiğim bir insandır. Ahırımın para işleri dahil herşeyden sorumludur. Ekibimle gurur duyuyorum. Atlarımız başarılı oluyorsa ekibimin eseridir, diyebilirim.

• Ahmet Tuğ: 2010 yılı sizin eküriniz adına iyi geçti, diyebiliriz. Ancak HAKKAR isimli safkanınız tendon oldu ve 1 ay gibi süredir Adana’da (Arap) İsmet tarafından tedavi edilmektedir.

• Talip Öztürk (At Sahibi): Daha öncede ifade ettiğim gibi atları ve atlarımı çok seviyorum. Her atımın bende ayrı bir yeri var. HAKKAR’da onlardan biridir. Bu safkan tendon olunca bazı dostlarım bana ilik nakli yapmamı önerdiler. Ekibimle konuştum. Bir kadim dostum bana (Arap) İsmet Altın’ı önerdi. Duyduğum kadarıyla bu arkadaşımız, 10’dan fazla safkanın sahalarımıza geri dönmesini sağlamış. En son ONURKAAN isimli safkanın tendon sorununu giderip yarış sahalarına geri dönmesini sağlamış. Nitekim bu safkan Cumhuriyet Kupası’nı kazandı. Ben ve ekibim ona inandık. HAKKAR’ı Adana’ya yolladık. Bir aydır tedavisi sürüyor. Temennimiz safkanın sahalara geri dönmesidir.

• Ahmet Tuğ: Yarış yaşamınızda sizi en çok üzen ve sevindiren koşular hangisiydi?

• Talip Öztürk (At Sahibi): Her kazandığımız yarışın bir anlamı olsa da ACTIONMAX ile kaybettiğimiz Yavuz Sultan Selim Koşusu’nun üzüntüsü uzun sürdü. 2011 yılında KALİMDOR ile kazandığımız Çaldıran Koşusu’nda yaşadığım sevinci asla unutamam.

• Ahmet Tuğ: Gerçekleştirdiğimiz bu keyifli röportaj için teşekkür ederiz. Bu sütunlardan son olarak neler söylemek istersiniz?

• Talip Öztürk (At Sahibi): 2012 yılında Türk atçılığı için herşeyin güzel olmasını diler, Yarış Dünyası Ailesini ve çalışanlarını kutlar, yayın hayatında başarılar dilerim. Atlarla ilk kez tanıştığında henüz çok küçüktü. Kim bilebilirdi ki düşe kalka bindiği atıyla yaşadığı tarifsiz mutluluk onun hayatının vazgeçilmez bir parçası olacak... “-Atlara olan ilgim çocukluk yıllarımda başladı ancak bir gün at alıp yarıştıracağım aklımda yoktu, dersem doğru olur” diyen genç at sahiplerimizden aynı zamanda iş adamı Talip Öztürk ile başarıya uzanan yaşam öyküsünün kapısını araladık. Çalışma azmi ve disiplininden ödün vermeden meslek hayatında yükselen çizgisiyle adından bahsettiren konuğumuz dobra dobra yaptığı açıklamalarda bakın yarış camiasıyla hangi detayları nasıl paylaştı...

Bu haber toplam 26 defa okundu.
Puan Verin : puanpuanpuanpuanpuan
    Bu habere henüz yorum eklenmemiş...
            Son Haberler    Güncel Bölümüne eklenen son 10 adet haber.
            Diğer Haberler    Güncel Bolümüne eklenen son 31 adet haber.
ARŞİVDE ARA
Döviz
Cinsi  Alış   Satış 
Dolar1.83901.8479
Euro2.31122.3223
Hava Durumu
Istanbul