24 Mayıs 2012 Perşembe 15:36
RSS
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çılgın Proje Saat Gibi İşliyor
13 Şubat 2012 Pazartesi - 11:19:57
Çılgın Proje Saat Gibi İşliyor

Kimi zaman Karadeniz’in hoyrat dalgaları gibi hırçın, ele avuca sığmaz kimi zaman ise Karadeniz’in doğayla iç içe olan çay bahçeleri gibi dingin ve huzur verici. Bu hafta Ordu’nun Perşembe İli’nden kopup İstanbul’a göç etmiş, yarış sahalarında yükselen formuyla adından sıkça söz ettiren Karadeniz’li bir ailenin ferdi Yücel Çılgın ile birlikteyiz. Başarılı aprantimiz Yarış Dünyası okurları için bakın birbirinden samimi hangi ifadelere nasıl yer verdi.

• Hakan Demirci: Sevgili Yücel, bu mesleğe olan merakın nasıl başladı? Seni teşvik eden kim oldu?

• Yücel Çılgın: Biz aslen Ordu, Perşembeliyiz. Ailem yıllar önce İstanbul’a geldi. Gaziosmanpaşa da yaşadığımız yıllarda babam atlara ve yarışlara meraklıydı.İlk okulu bitirdiğimde zannedersem 2003 yılıydı babam benim elimden tutup Ekrem Kurt Apranti Okulu’na götürdü.

• Hakan Demirci: Gelmiş geçmiş en büyük jokeylerimizden olan Mümin Çılgın ile bir akrabalığın var mı?

• Yücel Çılgın: Keşke bir akrabalığımız olsa... Ama ne yazık ki yalnızca bir soyadı benzerliğimiz var, hepsi bu.

• Hakan Demirci: Lisansını ne zaman aldın ve ilk kazandığın yarış hangisiydi?

• Yücel Çılgın: İki yıl süren eğitimimin ardından 2005 yılında lisansımı aldım ve mesleğe başladım. Uzun bir süre idman jokeyliği yaptım. Tecrübe kazanmam ve yarış koşmaya hazır olmam gerekiyordu. Daha sonra İzmir’e geldim. Sonraları bir çok yarışına bineceğim LEVENTALİ isimli İngiliz arı kanını idman etmeye başladım. Nihayetinde ise yine aynı safkan ile ilk yarışımı kazandım. O gün dünyalar benim olmuştu. Evet... İşin çok başındaydım ancak kazanmayı da başarmıştım. Açıkçası özel hayatıma ve yaşantıma daha bir özen gösterir oldum.

• Hakan Demirci: Oldukça ciddi bir kaza geçirdin. Yarış Dünyası okurlarıyla paylaşır mısın, neler oldu?

• Yücel Çılgın: 2007 yılıydı. İşlerim bir anda hareketlenmiş, hemen her bindiğim safkan ile kazanır ya da tabela yapar duruma gelmiştim. BULLET, ÇINARINKIZI ve ŞİFNELİ ile iyi yarışlar koşuyordum. Giderek aranan bir apranti olmaya başlamıştım ne yazık ki İzmir’de binmeyi çok sevdiğim at ile yıkıldım ve uzun bir süre tedavi görmek durumunda kaldım. DERENKOÇ isimli safkan ile yıkıldığımda köprücük kemiğim kırılmış ve yine yüzümde bir takım kırıklar oluşmuştu. Dediğim gibi tedavi süreci oldukça uzundu. Bu dönemde bana en büyük destek tabii ki ailemden geldi. Annem Fatma Çılgın ve babam Mustafa Çılgın yaşadığım bu kazanın ardından ellerinden geldiği kadar bana destek oldular. Bana moral vermek için ellerinden geleni yaptılar.

• Hakan Demirci: Unutamayacağın safkanlar dersek hangi isimler aklına gelir?

• Yücel Çılgın: BULLET, ŞİFNELİ ve elbetteki ÇINARINKIZI hele LEVENTALİ’yi nasıl unutabilirim ki... Hepsi ile ayrı ayrı paylaşımlarımız oldu. Onlarla yarış koşmak ve kazanmak bana büyük mutluluklar yaşattı. Yarış içerisinde hepsinin ayrı karakteri vardı ve biz tam bir takım olduğumuzda gerçek başarıyı da yakalamış olduk. Kısacası hepsinin bendeki yeri çok ayrıdır ve unutulmaz safkan denilince bu safkanları saymak isterim.

• Hakan Demirci: Bir dönem seni sahalarda göremedik. Yücel Çılgın’ı sahalardan ayıran neydi?

• Yücel Çılgın: Evet... Yaşadığım kaza sonrası sahaya geri döndüğümde işleri bir türlü toparlayamadım. Yanlış arkadaşlıklardan dolayı gittikçe form kaybettim. 2009 yılında vatani görevimi yerine getirmek için başvuruda bulundum. Hayatımın belki de en şerefli, unutulmaz anlarını yaşadığım Diyarbakır’da askerliğimi yaptım.

• Hakan Demirci: Yükselen çıkış hızla devam ediyor. Bunu neye bağlıyorsun?

• Yücel Çılgın: Askerliğin ardından çok sevdiğim İzmir’e geri döndüm. İdmanlara çıkıp giderek form tutmaya başladım. Geçtiğimiz yıl TJK Yönetimi ve YKK’nın yaptığı Kurultay sonrası alınan kararlar ile birlikte aprantilere, kısacası bizlere daha çok imkan tanındı. Ben de elime geçen bu güzel imkanı kullandım. Ayrıca eski hatalarımı tekrarlamadım. Mesleğime dört elle sarıldım.

• Hakan Demirci: Yarışlarla ilgili bir anını bizimle paylaşır mısın?

• Yücel Çılgın: Son günlerde oldukça ilginç anılar yaşıyorum. Ancak İstanbul’da geçtiğimiz günlerde bindiğim FAIR LADY isimli safkan ile yaşadıklarım tam bir hayal kırıklığıydı, benim için. Favori çıktığımız yarışta çok kötü bir şekilde tabela dışı kalmak beni çok olumsuz etkiledi. Yine son dönemde bindiğim, çok değerli at sahiplerimizden Erol Gökkaya’nın KARA EFE isimli safkanı ile yarış koşmak bana büyük keyif veriyor. Ancak yine son dönem, sürekli bindiğim sahalarımızın sevilen antrenörlerinden sevgili Aytekin Çoşkan tarafından antrene edilen PRENSİM ile yarış içerisinde çok başka bir ilişkimiz var. Bu safkan için mesafe hiç sorun değil. Uzun ya da kısa hiç dert değil. Zira onunla yarışta konuşmalısınız. İnanın o size gideceği yeri adeta tarif etmekte ve size “haydi gidelim” demekte. Meslek hayatımda böyle hisli ve sağlam karakterli bir safkan görmedim.

• Hakan Demirci: Ailenin senin mesleğine ve at yarışlarına bakış açısı nasıl?

• Yücel Çılgın: Özellikle babam ve annem bana büyük destek oluyor. Atları ve yarışları çok seviyorlar. Ailemde benden başka bir de küçük kardeşim var. Yakında bir Çılgın daha olacak sahalarda. Kardeşim Semir Çılgın, bu yıl Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’ne kaydını yaptırdı. Aday aprantiler arasında yerini aldı. Bir terslik olmadığı takdirde 2014 yılında Semir’de apranti olarak sahalarda at binecek.

• Hakan Demirci: Oldukça ilginç. Demek ki çok yakında at yarış pistlerinde bir Çılgın daha olacak ve zannedersem sizin ailenizin “Çılgın projesi” yarış pistlerinde çoktan başlamış olacak. Bu arada bize sen de çok önemli yeri olan ve sana büyük destek sağlayan at yarışı camiasındaki isimler say dersek ne dersin?

• Yücel Çılgın: At yarışı camiası içerisinde bana destek olan, çok sevdiğim insanlar var. Fatih Şen, Mehmet Tamer, Aytekin Çoşkan, Ceyhun Batur, değerli at sahiplerimizden Erol Gökkaya ve Murat İşcen ben de hep ayrı yerleri olan kişilerdir.

• Hakan Demirci: Hangi futbol takımı taraftarısın? Hobilerin nelerdir?

• Yücel Çılgın: Ben gerçek Beşiktaş taraftarıyım. Yer siyah, gök beyaz. Elimden geldiğince maçları canlı izlemek en büyük tutkum. Bu arada balık avlamak (balığa çıkmak aile geleneği gibidir bizde) bir hobim de araba kullanmak, diyebilirim.

• Hakan Demirci: Bundan sonraki hedeflerin neler olacak?

• Yücel Çılgın: Bundan sonraki hedef çok belli aslında. Formumu korumak, profesyonel bir hayat ve başarılı olmak en büyük hedefim.

• Hakan Demirci: Yarış Dünyası ve okurlarımız adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını dileriz.

• Yücel Çılgın: Ben de sizin aracılığınızla öncelikle yarış severlerimize selam ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca hepimizin dergisi olan Yarış Dünyası için şunu söylemek istiyorum: İyi ki varsın Yarış Dünyası, nice başarılara. Teşekkürler...

Bu haber toplam 31 defa okundu.
Puan Verin : puanpuanpuanpuanpuan
    Bu habere henüz yorum eklenmemiş...
            Son Haberler    Güncel Bölümüne eklenen son 10 adet haber.
            Diğer Haberler    Güncel Bolümüne eklenen son 31 adet haber.
ARŞİVDE ARA
Döviz
Cinsi  Alış   Satış 
Dolar1.83901.8479
Euro2.31122.3223
Hava Durumu
Istanbul