İZMİR Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Fuar Kültürpark Tenis Kulübü'ndeki toplantısında konuşan Konda Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır, İzmir'de CHP'nin, İstanbul'da AKP'nin yerel seçimleri kazanacağı iddiasında bulundu.
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli'nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantının konuğu Konda Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır oldu. ‘Yerel Seçime Giderken, Seçmen Algısı ve Türkiye’ konulu bir sunum yapan Ağırdır'ın 29 Mart Yerel Seçimleri'yle ilgili İzmirle ilgili düşüncelerini aktardı. 22 Temmuz seçimlerinde en doğru tahmini yapan Tarhan Erdem'in yönettiği Konda Araştırma şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır, İzmir'de seçimleri CHP Adayı Aziz Kocaoğlu'nun alacağını söyledi. Ağırdır, henüz araştırma yapmadıklarını ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘alacağım' dediği Diyarbakır ve İzmir'de seçimleri AKP'nin kazanamayacağını tahmin ettiğini belirtti. Ağırdır, İstanbul'da da Kemal Kılınçdaroğlu'nun CHP'nin oylarını maksimuma çıkaracağını ama bu oyların Kadir Topbaş'ı yenmeye yeterli olamayacağını vurguladı.
Yerel seçimlerde 22 Temmuz'dan çok farklı bir tablonun ortaya çıkmayacağını belirten Ağırdır, Türkiye'deki siyasi yapı hakkında bilgi verdi. Ağırdır, toplantı sonunda gazeteciler ve dernek üyelerinin de sorularını yanıtladı. Toplantı sonunda bir gazetecinin, “İzmir ile ilgili tahmininiz nedir?” sorusuna yanıt veren Ağırdır, AKP'nin mutlaka almak istediği Diyarbakır ve İzmir'de bunu başaramayacağına işaret etti. Türkiye'de son dönemde siyasette kutuplaşma olduğuna dikkat çeken Ağır şöyle konuştu,
“Seçmen, seçimlere bu kutuplaşma ekseninde bakıyor. İzmir'de Aziz Kocaoğlu çok özel kabul görmüş bir insan. Parti dışında da oyu var. Yaklaşık dört ay önce yaptığımız araştırmada Kocaoğlu'nun dürüst ve çalışkan özellikleri ile kabul görmüş bir insan olduğu ortaya çıktı. Bu bir ölçüm değil ama yine dört ay önce yaptığımız bir araştırmada Diyarbakır ve İzmir'in durumu, Başbakan'ın talebinin tam tersi olacağı yönündedir. Tahminim yerel seçimlerde Diyarbakır ve İzmir'in AK Parti tarafından alınamayacağıdır. İzmir'de yeniden Aziz Bey'in başkan olacağını tahmin ediyorum” dedi.
İzmir'de yerel seçim öncesi 5 bin kişi ile Cumartesi-Pazar günleri yüz yüze görüşerek bir anket yapacaklarını dile getiren Ağırdır, esas sonucu bu anketten sonra açıklayacaklarını kaydetti. İstanbul'da da Kemal Kılınçdaroğlu'nun CHP'yi maksimun oya çıkaracağını ancak bu oyların Kadir Topbaş'ı yenmeye yetmeyeceğini açıklayan Ağırdır, yerel seçimlere iki ay kala hiçbir adayın projelerini ve neler yapacağını anlatmamasının bir eksiklik olduğunu kaydetti. Yeni yaptıkları bir ankette katılımcıların sorunlarının yüzde 44'ünün yeni parti kurulması ile yüzde 49'unun ise yeni lider ile çözülebileceğini düşündüğünü dile getiren Ağırdır, bunun da toplumda mevcut siyasilere karşı umutsuzluğu ortaya çıkardığını savundu.
Bu haber toplam 1914 defa okundu.