24 Mayıs 2012 Perşembe 18:10
RSS
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Necmi Altın, Gelecek Vaad Ediyor
13 Åžubat 2012 Pazartesi - 11:07:16
Jokey Necmi Altın, Gelecek Vaad Ediyor

Jokey Necmi Altın, Gelecek Vaad Ediyor

• Sahdun Kaya: Yarış Dünyası okurları için kendini tanıtır mısın?

• Necmi Altın: Åžanlı Urfa’nın Suruç İlçesi’ne baÄŸlı Dinlence Köyü’nde doÄŸdum. İlköğretimimi Suruç’un M.Akif Ersoy İlköğretimi’nde okudum. 4 erkek ve 2 kız olmak üzere 6 kardeÅŸiz.

• Sahdun Kaya: Jokeylik mesleÄŸi senin hayatında kendisine nasıl yer buldu?

• Necmi Altın: Ailece atçı olduÄŸumuz için ben de de at sevgisi fazlaydı. Boyumun jokeylik mesleÄŸine uygun olması ve ailemin kararıyla jokey olmaya karar verdim. Nitekim Ekrem Kurt Apranti Okulu’na baÅŸvurdum. BaÅŸarılı geçen iki yılın ardından 2002 yılında lisansımı aldım. 2002 yılından beri at binmekteyim.

• Sahdun Kaya: İlk hangi ata bindin ve ilk hangi atla kazanma baÅŸarısı mutluluÄŸu yaÅŸadın?

• Necmi Altın: İlk bindiÄŸim at Etem Kaplan’a ait olan BARMEYT isimli Arap atıydı. İlk heyecanımdı. Celal Tumbul Ekürisi’ne ait CELALBABA isimli Arap safkanı ile ilk defa kazanma baÅŸarısı gösterdim. Bu yarışın bir baÅŸka anısı ise o zaman yeni lisans almış olan rahmetli aprantimiz Müslüm Tumbul’un idmanda attan düşüp elinin kırılmasıyla Tumbul babasının atı olan CELAL BABA’ya benim binmemi tavsiye etmiÅŸti. Sonuçta bindim ve kazandım. Buradan Müslüm kardeÅŸimize Allah rahmet eylesin, diyorum.

• Sahdun Kaya: Kaç yarış kazanıp jokey oldun ayrıca seni aprantilikten jokeyliÄŸe taşıyan safkan hangisiydi?

• Necmi Altın: 50 yarış kazandıktan sonra jokey oldum. DİLHAN isimli safkan ile kazandığım o yarış beni jokeyliÄŸe taşıdı. DİLHAN’ın dışında aynı gün bindiÄŸim diÄŸer 2. safkan ile de o yarışı kazanmış olmamın sevincini anlatamam.

• Sahdun Kaya: Peki jokeylik mesleÄŸini icra ederek geçimini saÄŸlayabiliyor musun?

• Necmi Altın: Ben genelde Åžanlı Urfa, Diyarbakır ve Elazığ yarışlarında at biniyorum. Bu illerin yarış ikramiyelerinin düşük olması ve benim de sürekli bu illerde yarış binmem dolayısıyla açıkçası zor ÅŸartlarda ailemi geçindiriyorum. Bu yarışları diÄŸer illerde kazanmış olsaydım ilerisi için iyi yatırım olurdu. Ailemin bütün giderleri benim kazancımla karşılanıyor. EÄŸer ki aileme hayırlı bir evlat olabiliyorsam ne mutlu bana. Yine de her zaman rabbime çok şükür, diyorum.

• Sahdun Kaya: Neden bu illerimizde at binmeyi tercih ediyorsun?

• Necmi Altın: Batı’da at bindim. İstanbul dışında bütün hipodromlarda yarış kazandım. DoÄŸu illerimizde at binmeyi tercih etmemdeki sebep bu hipodromlarda yarış binme ÅŸansım çok. O yüzden burada kalmayı tercih ediyorum.

• Sahdun Kaya: En parlak yıl senin için hangi yıl oldu?

• Necmi Altın: 2010 yılı diyebilirim. Tam 58 kez yarış kazandım.

• Sahdun Kaya: Jokeylik hayatında sende iz bırakan safkanlar hangileridir?

• Necmi Altın: POINT TO POINT, BABİŞKO, ÖZGÜRCAN, EZHATIM, MİRÅžANHAN isimli safkanlar, diyebilirim.

• Sahdun Kaya: Kendine örnek aldığın jokeyler hangi isimler?

• Necmi Altın: Selim Kaya, Halis KarataÅŸ ve Yalçın AkaÄŸaç aÄŸabeylerimi kendime örnek alıyorum. Bu aÄŸabeylerimin yarışlarını izleyip hatalarımı düzeltiyorum.

• Sahdun Kaya: DoÄŸunun en tecrübeli jokeylerinden birisin. Eksik ve ihtiyaçlarınız neler?

• Necmi Altın: Hipodromların ÅŸehir merkezine uzak olması sıkıntılar da doÄŸuruyor. ÖrneÄŸin tek pist olduÄŸu için sıkıntılar oluyor. Ulaşım sıkıntısı var, diyebilirim. ÇoÄŸu jokey ve apranti kardeÅŸimiz hipodromda kalıyor. Hipodromlarımızda ATM olmaması yine bizim sıkıntı çektiÄŸimiz durumlar arasında yer alıyor.

• Sahdun Kaya: Kaza, bela hariç uzun süre at binmeyi düşünüyor musun?

• Necmi Altın: SaÄŸlığım el verdiÄŸi müddetçe bu mesleÄŸi yapacağım. MesleÄŸimi hem seviyorum hem ihtiyaç hem de benim için bir tutku. Bunun için uzun süre at binmek isterim.

• Sahdun Kaya: BoÅŸ zamanlarında neler yaparsın?

• Necmi Altın: BoÅŸ zamanlarımı ailemle geçirmeyi seviyorum. Yarışlarımı seyredip hatalarıma bakıyorum. Futbol oynuyorum. Müzik dinliyorum. Koyu Galatasaray’lı olarak hiçbir maçını kaçırmam. Acıktıkça bir Urfa’lı gibi çig köfte yoÄŸurup yerim.

• Sahdun Kaya: SöyleÅŸimizin sonuna geldik. BaÅŸarılarının devamını dileriz. Son olarak neler söylemek istersin?

• Necmi Altın: Öncelikle talihsiz bir kaza geçiren ve ÅŸu an hastahanede bulunan Yalçın AkaÄŸaç aÄŸabeyimize Allah’tan acil ÅŸifalar diliyorum. Bir an evvel aramıza dönmesi dileÄŸiyle... Bana zaman ayırdığınız için ben teÅŸekkür ederim. Saygılarımla.

Bu haber toplam 26 defa okundu.
Puan Verin : puanpuanpuanpuanpuan
    Bu habere henüz yorum eklenmemiÅŸ...
            Son Haberler    Güncel Bölümüne eklenen son 10 adet haber.
            DiÄŸer Haberler    Güncel Bolümüne eklenen son 31 adet haber.
ARŞİVDE ARA
Döviz
Cinsi  Alış   Satış 
Dolar1.83901.8479
Euro2.31122.3223
Hava Durumu
Istanbul