24 Mayıs 2012 Perşembe 18:26
RSS
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'OSTİM patlamaları ihmal değil, cinayet'
03 Åžubat 2012 Cuma - 23:45:34
Ankara'daki OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde ve İvedik'te 3 Şubat 2011'de meydana gelen, 20 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan iki patlamanın yıldönümü gözyaşlarıyla anıldı.

Ankara'daki OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde ve İvedik'te 3 Şubat 2011'de meydana gelen, 20 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan iki patlamanın yıldönümü gözyaşlarıyla anıldı. Ölenlerin yakınları, olayın bir iş kazası değil, cinayet olduğunu ileri sürerek sorumluların yargı önünde hesap vermesini istedi.

Ostim ve İvedik'teki patlamaların yıldönümünde, olay yerinde anma ve basın açıklaması yapıldı. İlk tören, ikinci patlamanın olduÄŸu İvedik'te yapıldı. Ölenlerin yakınları, program için dün olay yerine afiÅŸ asmak istediklerini; ancak darp edildiklerini iddia etti. OSTİM'deki patlamada hayatını kaybeden Abdullah Karakulak'ın oÄŸlu Fatih Karakulak, birinci patlamanın yaÅŸandığı iÅŸ yerinin önünde gurup adına basın açıklaması yaptı. Karakulak, ÅŸunları söyledi: "Anma programlarımızın duyurularını asarken OSTİM özel güvenlikçiler tarafından darp edildik. Bu saygısız tavırları kınıyoruz.sorumluların özür dilemesini bekliyoruz. Aksi durumda OSB yönetimlerinin suçluluktan kaynaklı olduÄŸunu düşüneceÄŸiz. Bu iÅŸ kazası deÄŸil bir cinayettir."

Bir yıl önce OSTİM ve İvedik'teki patlamalarda yakınlarını kaybettiklerini belirten Karakulak, "Bir yıldır yakınlarımız toprak altında. 20 canımızı yitirdik. Aynı patlama bir yıldır yüreÄŸimizde yaÅŸanıyor. Her gün yüreklerimiz daÄŸlanıyor. Acımız taptaze. İş çıkışlarını bekliyoruz." dedi. Daha insani çalışma koÅŸullarının oluÅŸturulmasını istediklerini dile getiren Karakulak, "Denetim görevi olanların görevlerini gereÄŸi gibi yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Patlamada hayatını kaybeden Dilek Gürer'in kardeÅŸi Demet Gürer, duruÅŸma salonlarında herkesin birbirini sorumlu tuttuÄŸunu söyledi. Gürer, gaz dolumunun belgesiz, sağır ve dilsiz bir işçiye emanet edildiÄŸini savundu. İşverenlerin nasıl yıllarca güvenlik önlemi almadan işçi çalıştırdıklarını dinlediklerini anlatan Gürer, "Yetmedi. Görevli kimya mühendisinden denetimsizlik itiraflarını dinledik. Esef, elem, acı ve keder duyduk. Duyduklarımız acımızı daha da artırdı. Davamızın geldiÄŸi konum itibariyle patlamanın yaÅŸandığı ÅŸirketlerin, gaz firmalarının denetim yapmayanların sorumluluÄŸunun yeterince ortaya çıktığına inanıyoruz. Dosyadaki bilirkiÅŸi raporunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. Mahkemeden davanın eskizsiz sürmesi, yeni bilirkiÅŸi oluÅŸturulması için karar verilmeli, sorumluluÄŸu bulunan kamu görevlilerinin ayrılan dosyalarının birleÅŸtirilmesini istiyoruz. Kaybettiklerimizin anısına OSTİM'de bir park yapılmasını istiyoruz. Yasal haklarımız dışından hiçbir kiÅŸi ve kurumdan maddi bir hibenin muhatabı olmadık. Bizlerin adını zikrederek yapılan açıklamaların asılsız olduÄŸunu beyan ediyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Daha sonra olay yerlerine karanfil bırakıldı. İvedik Melikgazi Camii'nde ise cuma namazına müteakiben mevlit okutuldu.

Bu haber toplam 12 defa okundu.
Puan Verin : puanpuanpuanpuanpuan
    Bu habere henüz yorum eklenmemiÅŸ...
            Son Haberler    Türkiye Bölümüne eklenen son 10 adet haber.
            DiÄŸer Haberler    Türkiye Bolümüne eklenen son 31 adet haber.
ARŞİVDE ARA
Döviz
Cinsi  Alış   Satış 
Dolar1.83901.8479
Euro2.31122.3223
Hava Durumu
Istanbul