24 Mayıs 2012 Perşembe 18:26
RSS
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oyuncu olduğum için pişman değilim
14 Ağustos 2011 Pazar - 13:39:06
Nur Erkul, 'Ay Tutulması'nda birbirlerinden habersiz aynı adama aşık ikiz kardeşlerden birini oynuyor. 'Dizinin sevecen ve iyi kızını oynuyorum' diyen Nur Erkul'la yeni dizisini, oyunculuğa nasıl başladığını ve arkadaşlarının kendisine neden kaktüs çiçeği dediğini konuştuk.

Nur Erkul, 'Ay Tutulması'nda oynadığı Şebnem karakteri gibi kafasına koyduğunu gerçekleştiren biri. Ortaokul sıralarında yetiştiği kasabanın dışına çıkmayı kafasına koymuş bir kere ve liseyi Bursa'da yatılı okulda okumuş. Sonra da oyuncu olmayı hedeflemiş. Ailesinin birkaç yıl diretmesine karşılık o dediğini yine yapmış ve sonunda ailesine kabul ettirmiş. Sonradan ailesi de memnun olmuş bu durumdan zaten kendisi de 'İyi ki oyuncu olmuşum, başka bir şey yapamazdım' diyor.

- 'Ay Tutulması'nın anlatır mısınız?
İki ikiz kız kardeş doğduklarında farklı ailelere veriliyor. İki kızın da birbirinden haberi yok. El ele, sırt sırta büyümeleri gerekirken ayrı ailelerde büyüyorlar. Fragmanda 'Kader onların kardeş değil, düşman olmalarını istedi' diyor. 20 yıl sonra anne ortaya çıkıyor ancak sadece bir kızı olduğunu zannediyor. Diğer kızının öldüğünü söylüyorlar. Yıllar sonra anne ve kızların yolu kesişiyor. Kenan karakteri de iki kız kardeşin birbirlerinden haberdar olmadan aşık oldukları adam. Böylece kızlar istemeden birbirlerine rakip oluyorlar.

- Dizinin iyi kızı siz misiniz?
Dizinin sevecen, iyi, mütevazı, romantik kızıyım. Aile bağları kuvvetli olan, zeki ve mantıklı bir kız Şebnem. Gıda Mühendisliği okumuş. Ailesinin zengin olmasına rağmen kendine bir dükkan açıyor ve işletiyor. Orada mutlu oluyor. Kendi isteklerini gerçekleştirmeyi seviyor. Silik bir karakter değil, ne istediğini biliyor. Bir kötülük görse bile muhakkak nedeni vardır diye düşünüyor.

- Bir erkek iki kadını idare ediyor... Entrikalı bir hikaye demek ki...
Hayat da böyle değil mi zaten? Bir yerde gerçeği yansıtıyoruz. Fakat dizide Kenan karakteri iki kadını birden idare etmiyor. Ayla'yla ilişkisini bitirdikten sonra Şebnem'le birlikte oluyor. Ayla ayrılığı hazmedemeyince harekete geçiyor ve intikam planları kuruyor. Hayatın içinde olan şeyler.

AİLEM OYUNCU   OLMAMI İSTEMEMİŞTİ
 - Henüz yeni bir oyuncusunuz biraz kendinizden bahseder misiniz?
Daha önce 'Kasaba' ve 'Kılıç Günü' dizilerinde oynadım. Ben de Şebnem karakteri gibi kendi istediğini yapmaya çalışan biriyim aslında. Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde oturuyoruz, küçük bir yer. Orada tıkılıp kalmak istememiştim ve aileme yatılı okumak istediğim söyledim. Bursa'da kız lisesinde yatılı okudum. Liseden sonra ailemin yanına geldim. Sınavlara hazırlandım. Tiyatro okumak istiyordum ancak üç, dört sene kaybettim.

- Neden, aileniz mi istemedi?
İstemediler. 'Başka mesleğin olsun, tiyatroyu da hobi olarak yap' dediler. Bir şekilde dört sene sonra aileme kabul ettirdim. Şimdi de buradayım.

- Aileniz izin vermeseydi?
Yapardım. Kesin bir yolunu bulurdum. Zaten onları dinlememiştim ve tiyatro grubu kurmuştum. Oyunlar çıkarmıştık ve yakın mesafelere turnelere giderdik. Onları da oyuna çağırdım ve ilk oyunu izledikten sonra babam 'Artık nerede okumak istiyorsan okuyabilirsin' demişti. Ağzı açık bir şekilde beni izlemiş, arkadaşlarından da tebrik alınca iyice hoşuna gitmiş. Onlar için de kızlarını sahnede görmek gurur vericiydi tabii.

- İyi ki yapmışım diyor musunuz?
Hiç pişman değilim, İyi ki yapmışım. Zaten başka bir şey yapamazdım. Ne masa başı insanıyım ne de bir yere bağlı olacak biriyim. Saati, zamanı belli olmasın, gideyim, geleyim, eğleneyim zaten hareketli biriyim.

- İnatçı biri misiniz?
İnatçı değilimdir. Bildiğim bir konuda karşı taraf çok ısrar ederse bile 'Tamam' deyip geçebilirim.

- Arkadaşlarınız nasıl tarif eder sizi?
Lakabım 'Kaktüs Çiçeği' ve 'Cadı'dır. Kızdığımda ya da sinirlendiğimde ters bir tarafım vardır. Beklerim, çok sabırlıyımdır. Sınır aşıldığında da demek o cadılığım çıkıyor ki bana bu lakabı takmışlar.

ASLA İNTİKAM ALMAM
 - Ne yapıyorsunuz peki, sizi kızdırandan intikam mı alıyorsunuz?
Asla intikam almıyorum. Usturuplu bir şekilde lafımı söylerim. Ortada kızılacak bir şey varsa lafımı sakınmam ama bu da çaçaronluk boyutunda olmaz tabii.

- En çok neyi affedemezsiniz?
Artık hayatta o kadar çok şey oluyor ve affetmem dediğiniz şeyleri bile affediyorsunuz ki. Aldatılma söz konusuysa o başka tabii. Onu ayrıca düşünmek lazım ama şu anda böyle bir şey olsa kestirip atarım.

- Siz de çocukken taklit yapanlardan mıydınız?
Çok hatırlamıyorum ama annemlerin söylediğine göre çocukları toplayıp makyajlar yapar, oyunlar kurarmışım. O zamanki yarışmaları ben de evde düzenlermişim. Yarışmalar için küçük kutular hazırladığımı hatırlıyorum.

- Birçok oyuncu kendini izlemekten hoşlanmıyor, sizde de öyle mi?
Sesimi beğenmiyorum. 'Burada nasıl bu tonlamayı yapmışım' diyorum. Bazı sahnelerdeki oyunculuğumu beğenmiyorum. Tabii bu çok daha iyisini yapabilirdim kaygısından oluyor.

- İlk dizi setiniz, hazırlık yapıldı, sahne sırası sizde ve kamera dediler. Ne hissetmiştiniz?
Çok heyecanlanmamıştım. Çünkü bu mesleği yapmak istiyordum. Antakya'da, 'Kasaba' dizisinde çalışmaya başlamıştım. Eşinden dayak bir kadını oynuyordum. Her tarafında morluklarla, dayak yemiş bir halde sete girmiştim. İstediğim bir şey olduğu için zorluk çekmeden kolaylıkla adapte olmuştum.

- Set dışında neler yaparsınız, mesela bu yazı nasıl geçirdiniz?
Açıkçası çok fazla iş geldi ve onları değerlendirmekten tatil fırsatım olmadı. Ancak bir haftalık tatilim oldu.

- Nasıl yerlere gitmeyi seversiniz?
Lüks tatil yerlerini çok sevmiyorum. Kendi halimde takılmayı seviyorum. Köye bile gidebilirim ki anneannemlerin İznik'teki köyüne gidip kafa dinlemeyi çok severim. Önceden trekking yapıyordum, yürüyüş yapmayı seviyorum. Çok iyi yüzerim. Yazın takı kurslarına gittim. Şimdi kendime takılar yapıyorum. Tasarlayıp da yaptırdığım birkaç kostümüm de var. Belki ileride bir dükkan da açarım.

- Dizinin kostümleri de çok konuşuluyor...
Estetik kavramını fazlasıyla gözetiyorlar. Ekibimiz çok iyi ve işlerini çok iyi yapıyorlar. Beni de oldukça güzel giydiriyorlar.

Makyaj bile yapmasam ilgi çekerim
- Sevgiliniz sizi istemediğini söylerse ne yaparsınız, bir şans daha ister misiniz?
Çeker giderim. Hiçbir şey olmaz. 'Niye ayrıldık, sorun neydi' diye sorarım. Olur ya da olmaz. Zorlamanın bir alemi yok.

- Ailenize anlatır mısınız erkek arkadaşlarınızı?
Anlatırım, hiçbir şeyimi saklamam. Kapalı bir ailem yok. Saklamadığım için her şey doğal gelişiyor. 

- Bir mekana girdiğinizde ilgiyi üzerinize çeker misiniz?
Kendimi övmüş gibi olmayayım ama öyle olduğumu söylüyorlar. En paspal kıyafetlerimle çıktığımda bile 'Ne kadar şıksın, süslenip gelmişsin' derler ki o gün de makyaj bile yapmamış olurum.

- Siz peki, kendinizi güzel bulur musunuz?
Güzel bulmam. Çok daha güzel kızlar var, görüyorum. Bence normal bir tipim.

Bu haber toplam 255 defa okundu.
Puan Verin : puanpuanpuanpuanpuan
    Bu habere henüz yorum eklenmemiş...
            Son Haberler    Magazin Bölümüne eklenen son 10 adet haber.
            Diğer Haberler    Magazin Bolümüne eklenen son 31 adet haber.
ARŞİVDE ARA
Döviz
Cinsi  Alış   Satış 
Dolar1.83901.8479
Euro2.31122.3223
Hava Durumu
Istanbul